Wednesday, December 13, 2017

KULT JEDNOROGA U BRITANSKOJ PRIJESTOLNICI




Svakodnevno smo zasipani bizarnim pričama iz svijeta iliti (kako netko reče) globalne divljine. Nakon kataklizme i propasti   komunizma i sovjetskog imperija čini   se da će i zapad, duboko utonuo u konzumerizam i dekadenciju, postati sam svojom žrtvom. Nova ludorija iz Londona je 'the fabulus of unicorns' pokret, sekta ili tko bi ga znao što. Unicorn iliti jednorog mitski je bijeli konj čijim venama teče srebrna krv.

Shaft Uddin
Štovatelji jednoroga svoju 'udrugu' su osmislili kao hedonističku alternativu monotoniji 'kuća,pos'o, pos'o, kuća'  života(renja) u Londonu. Duhovni vođa i guru ovih 'usamljenih marginalaca' je Shaft Uddin, ukratko po zanimanju propali režiser i bivši ovisnik o alkoholu. Alkohol i droga za Shafta su sada samo stvar prošlosti a nova furka su sklekovi, meditacija, slobodna ljubav i bogovi dalekog istoka. Među sljedbenicima jednoroga obavezatna je kič garderoba kao i stilizirani rog.

Kako sam na You Tubeu pogledao (nažalost gotovo cijeli) dokumentarac o ovim čudacima zamijetio sam da je Shaft okružen sa dobrim ribama kojima je uspjeo prodati svoju spiku. Izvor prihoda članovima 'the fabulus of unicorns' je nastup po londonskim diskotekama i rave partijima. Shaft i njegovi sljedbenici u blještavoj kostimografiji, te uz obavezan rog, postali su svojevrsna atrakcija londonske noćne scene.


 jedna od sljedbenica jednoroga sa autoportretom pod nazivom 'sucking in the space'

Shaft Uddin-vrhovni jednorog
 jednorozi u scenskom nastupu



No comments:

Post a Comment