Sunday, June 10, 2012

AVENTADOR-NAJMLAĐI RAZJARENI BIK IZ LAMBORGHINIJEVE 'ŠTALE'

 
Aventador- najnoviji Lamborghinijev ‘razjareni bik’ je spreman za borbu! Britanski Auto Express je prvi zgrabio bika za rogove i testirao najnoviju Lamborghinijevu dvanaestcilindričnu zvijer zapremine 6.5 litara sa gotovo ‘biblijskim’ performansama. Brojke na papiru su naprosto prijeteće. Aventador je prvi Lamborghini koji će biti izrađen od ugljičnih vlakana,, imati će potpuno novi dvanaestocilindričan motor sa 691-om konjskom snagom, ovjes koncipiran po ugledu na formulu 1 i robotizirani ručni mjenjač sposoban za promjene brzine u u samo 50 milisekundi.



Dug, nizak i širok styling karoserije izgleda skladno i u isto vrijeme i prijeteće -Aventador kao da viče da je spreman za ‘borbu’. Tu su i dalje obavezna škare-vrata, Reventonom nadahnut prednji kraj. Položaj za sjedenje je izvrstan, pogotovo u usporedbi s drugim V12 Lamborghinijima iz prošlosti, ali vidljivost straga je ograničena-također uobičajeno kod Lamborginija. Nemojte planirati previše duga putovanja budući da je ukupni prtljažni prostor samo 110-litara, čak i Smart ForTwo ima dvostruko više prostora za prtljagu.

Kada ‘starta’ Aventador sa sve četiri gume naprosto kopa asfalt uz zaglušujući vrisak ispušnog sustava. Nevjerojatne performanse su zasluga V12 motora, ali i činjenice da je primjenom najsuvremenijih materijala znatno smanjena težina. Aventador je 90 kg lakši od Murcielaga tako je smanjena potrošnja goriva za 20 posto a sve uz povećanu snagu za osam posto.

Najnoviji Haldex pogon na sve kotače radi fantastičan posao pa je ‘držanje’ ceste iznimno snažno. Postoji tri dinamična programa vožnje, od kojih svaki podešava odziv gasa, upravljanje i stabilnost. ‘Strada’ program je najnježniji – i koncipiran je za svakodnevnu upotrebu, ‘Corsa’ je najekstremniji program vožnje a ‘Sport’ postavka je idealna za vožnju na brzim otvorenim cestama.


Lamborghini nije odlučio ugraditi u Aventador mjenjač sa dvostrukom spojkom već robotizirani ISR ​mjenjač. Taj mjenjač je i lakši od ‘dvostruke spojke, ali i brži budući da se brzine mijenjaju za 50 milisekundi, što je za samo 10 milisekundi duže od mjenjača brzina koji se ugrađuju u Formula 1 bolide. Aventador je definitivno ‘najnapaljeniji’ razjareni bik iz lamborghinijeve štale. Sa maksimalnom brzinom od 350 km/h i ubrzanjem od 0-100 za 2,9 sekunde Aventador je i jedan od najbržih serijskih automobila ikada! Ako imate oko 300 000 eura i možete čekati na isporuku 18 mjeseci preporučamo vam ovog razjareno-napaljenog bika. Susjedi će zasigurno biti impresionirani.



No comments:

Post a Comment